Jurčić za "društvo solidarnosti" i protiv Vlade kao "dioničarskog društva"

LJUBO JURČIĆ, SDP-ov kandidat za premijera, na stranačkom je predizbornom skupu u Sesvetama biračima poručio kako je SDP upravo ono što Hrvatskoj treba, jer su "pošteniji, sposobniji i učinkovitiji od HDZ-a".

Tako je i drugi dan "službene" kampanje nastavljen u istom tonu - nije bitno što mi nudimo, bitni su svi propusti i pogreške ostalih tijekom protekle četiri godine. Jurčić je stoga HDZ-ovu Vladu prozvao za "neučinkovitost, nepoštenje i nesposobnost". Iako HDZ tvrdi upravo suprotno, Jurčić nije propustio istaknuti kako se za vijeme HDZ-ova mandata "Hrvatska najviše zadužila".

Izrazio je i svoje uvjerenje u pobjedu SDP-a na predstojećim izborima te obećao kako će SDP-ova Vlada, s njim na čelu, "podići životni standard" te "povećati razine zaposlenosti, proizvodnje i izvoza". U trenutku inspiracije, rekao je kako će "uspostavit društvo solidarnosti, solidarnost bogatih prema siromašnima, mladih prema starijima, zdravih prema bolesnima".

U duhu te iste solidarnosti, Jurčić je rekao kako za vrijeme vladavine SDP-a "dužnosnici izvršne vlasti neće moći imati pojedinačne dionice tvrtki koje trguju na burzi", jer "SDP-ova vlada neće biti dioničarsko društvo, u kojemu se ministri bore samo za rast svojih dionica".

I.M.
Foto: H.P.

Pročitajte više