Jure Radić će Bugarima izgraditi 1000 kilometara autoceste?

JURE RADIĆ u Sofiji je danas boravio u visokom društvu. Prvi čovjek IGH imao je sastanak s premijerom Bojkom Borisovim i ministrom regionalnog razvoja i javnih radova Rosenom Plevelievim, a tema razgovora bio je višemilijunski posao izgradnje 1000 kilometara autocesta.

"Bugarska je strana izrazila veliku zainteresiranost za suradnju s Institutom IGH s obzirom na izvrsne reference koje Institut IGH ima u svojim dosadašnjim realiziranim projektima u cijeloj regiji Jugoistočne Europe. Istaknuli su također kako izgradnju hrvatskih autocesta vide kao model za izgradnju cestovne infrastrukture u Bugarskoj i to na području izrade strategije, ali i planiranja te modela financiranja", navodi se u priopćenju odaslanom iz IGH.

Bugarska, naime, planira u naredne četiri godine dovesti u red svoju cestovnu infrastrukturu, a osim 1000 kilometara autoceste gradit će se i lokalni projekti poput obilaznice oko Sofije. Jure Radić smatra kako IGH, sa svojih 1200 zaposlenih, među kojima tisuću inženjera, ima odgovarajuće kapacitete za sudjelovanje u radovima u Bugarskoj, a razmatra se čak i otvaranje bugarske podružnice IGH koja bi zaposlila lokalne stručnjake.

Pročitajte više