Juščenko: Još se ne mogu naviknuti na svoj izgled

UKRAJINSKI predsjednik Viktor Juščenko izjavio je u petak u Zagrebu da bi Hrvatska i Ukrajina trebale iskoristiti zajedničku tradiciju i korijene kako bi jačale gospodarsku suradnju.

"Odnosi dviju država su na vrlo visokoj razini. Veže nas tradicija, povijest i zajednički korijeni, a te bi sjajne pretpostavke diplomacija trebala usmjeriti u pravom smjeru", rekao je Juščenko, koji je u petak gostovao na inauguraciji predsjednika Stjepana Mesića.

Nakon sastanka s Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom, Juščenko je izjavio da dvije zemlje imaju zajedničke prioritete, a to su euroatlanske integracije o kojima dijele slična stajališta.

Po njegovim riječima, s hrvatskim se dužnosnicima složio oko potrebe liberalizacije viznog režima i jačanja bilateralnih odnosa u gospodarskom i investicijskom smislu.

Govoreći o odnosima s Rusijom i Europskom unijom, Juščenko je rekao da su obje strateški partneri Ukrajine, koja ne vidi suprotnosti između eurointegracija i suradnje sa svojim istočnim susjedom.

Upitan o trovanju dioksinom, Juščenko je rekao kako on prvi čovjek koji je tim toksinom trovan putem hrane, pa je osnovan poseban znanstveni tim koji će iz njegova tijela izvaditi preostali otrov. "Još se ne mogu naviknuti na svoj izgled.

No, sretan sam što sam živ i pokretan", rekao je ukrajinski predsjednik zahvalivši milijunima Ukrajinaca koji su molili za njegovo ozdravljenje.

Pročitajte više