Jutarnji list predstavio novu biblioteku "Lektira - popularni klasici"

NAKON velikog uspjeha prve biblioteke Jutarnjeg lista taj dnevni list pokreće novu u kojoj će objaviti 20 velikih hitova iz povijesti svjetske književnosti pod nazivom "Lektira popularni klasici", najavili su danas predstavnici Jutarnjeg lista.

Prvu knjigu iz nove biblioteke, Cervantesovog "Don Quijotea", čitatelji će uz Jutarnji list dobiti besplatno, 24. srpnja, dok će ostalih 19 naslova svake subote moći kupiti po cijeni od 19 kuna.

Prilikom pokretanja ovog projekta namjera izdavača bila je da ono što se smatra književnom klasikom postane dijelom svake kućne biblioteke, kazao je jedan od direktora Europapress holdinga, izdavača Jutarnjeg lista, Stipe Orešković.

Dodao je da je pokretanje nove biblioteke poticaj ne samo kulturnoj sceni, već i gospodarstvu, jer će svih 20 naslova tiskati Vjesnikova tiskara, za razliku od prve biblioteke tiskane u Španjolskoj.

Prvi književni projekt Jutarnjeg lista u kojem je do sada objavljeno 20 remek-djela literature prošlog stoljeća, postigao je bolji uspjeh od očekivanja, kazao je zamjenik glavnog urednika Jutarnjeg lista Zdravko Milinović. Novih 10 naslova iz te biblioteke izaći će do kraja rujna, a izdavač razmatra mogućnost proširivanje biblioteke za novih 20 naslova.

Do sada su knjige iz prve biblioteke prodane u više od 2,63 milijuna primjeraka. Najprodavaniji pojedinačni naslov Hemingwayev "Starac i more" prodan je u preko 200 tisuća primjeraka, a slijedi Andrićeva "Na Drini ćuprija" koju je kupilo više od 180 tisuća čitatelja Jutarnjeg lista.

Jednako dobre tržišne rezultate izdavači očekuju i s novom bibliotekom, čiji će naslovi, kako očekuju, zainteresirati cijele obitelji.

Uz Cervantesovog "Don Quijotea" u novoj biblioteci objavit će se djela najpoznatijih autora svjetske književnosti raznih epoha, od Giovannija Boccaccia do Nikolaja Vasiljevića Gogolja, Charlesa Dickensa i Marka Twaina. Jedini hrvatski naslov je "Seljačka buna" Augusta Šenoe koja će se na kioscima pojaviti sredinom listopada.

Pročitajte više