Jutarnji list: Šeks laže

UREDNIŠTVO "Jutarnjeg lista" opvrgnulo je danas demantij predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa koji je odbacio kao neistinit i netočan članak s naslovnice toga dnevnog lista u kojem se, pozivajući se na intervju sa Šeksom, kaže da HDZ možda neće imati kandidata na predsjedničkim izborima.

"Šeksov je pokušaj demantija i faktografski i logički besmislen", tvrdi se u priopćenju Uredništva "Jutarnjeg lista".

Šeks u dijelu demantija tvrdi da je na izravno pitanje našeg novinara o odustajanju HDZ-a od predsjedničkih izbora odgovorio: "Ja to ne kažem". Šeks je, međutim, rekao: "Ja to ne kažem, ali sve to treba sagledati", čime je ostavio otvorenu mogućnost da HDZ ne nominira kandidata na predsjedničkim izborima.

Mnogo važnije, predsjednik Sabora i jedan od čelnika HDZ-a detaljno je obrazložio zašto bi HDZ mogao odustati od predsjedničkih izbora. Šeks je u intervjuu doslovno rekao: "Sigurno je da bi neuspjeh kandidata iza kojeg stoji HDZ imao političku reperkusiju i na položaj Vlade, i na položaj premijera, i na lokalne izbore. I kad nas se stalno pita hoće li HDZ imati svog kandidata; ja mogu odgovoriti samo na taj način da će sve to biti sagledano."

To su Šeksove riječi koje jasno govore da HDZ razmišlja o odustajanju od predsjedničkih izbora, kaže se u priopćenju.

Uredništvo ističe da je Šeks autorizirao intervju sa svim argumentima kojima dovodi u pitanje izlazak HDZ-ova kandidata na predsjedničke izbore, a "Jutarnji list" posjeduje i vrpcu intervjua.

Pročitajte više