Jutros moguća kiša, popodne sunčano. Temperature idu do 16 °C

U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno, mjestimice moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, a poslijepodne u većini krajeva uglavnom sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na istoku na udare moguće jak, a u Gorskom kotaru i Lici sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, ponegdje s jakim i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, u Gorskom kotaru i Lici malo niža.

Na istoku moguć jak vjetar

U utorak na istoku Hrvatske više oblaka u prvom dijelu dana, mjestimice uz mogućnost pokoje kapi kiše ili prolaznog pljuska. Popodne dulja sunčana razdoblja. Ponegdje će puhati umjeren sjeverozapadnjak, moguće na udare i jak, a temperatura danju od 10 do 12 °C, prognoza je HRT-a.

U središnjoj Hrvatskoj malo viša, između 11 i 14 °C. Ujutro pak od 2 do 4 °C. Premda će biti dosta sunčanog vremena, uz prolazno povećanu naoblaku nije isključena kratkotrajna mjestimična kiša, uglavnom sredinom dana. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i sjeverni. 

Bura s olujnim udarima na Jadranu

U Gorskoj Hrvatskoj puhat će sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu bura, mjestimice s jakim i olujnim udarima, poglavito podno Velebita. Na U gorskoj Hrvatskoj puhat će sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu bura, mjestimice s jakim i olujnim udarima, poglavito podno Velebita. Na obali pritom većinom sunčano, a u Gorskom kotaru i Lici promjenjiva naoblaka uz mogućnost ponegdje i za vrlo malo kiše.

Poneki je lokalni pljusak ili kap kiše u prvom dijelu utorka moguća mjestimice na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će bura, lokalno moguće na udare jaka i olujna, uz koju će najviša temperatura zraka biti od 14 do 16 °C, u Zagori malo niža.

Podjednake vrijednosti temperature i na krajnjem jugu Hrvatske. Više oblaka bit će u noći i prijepodne, kad je rijetko moguća slaba kiša ili pokoji lokalni kratkotrajni pljusak, a poslijepodne većinom sunčano, uz buru, potkraj dana mjestimice na udare jaku i olujnu, prognoza je HRT-a.

Pročitajte više