Kadijević se skriva u Moskvi?

BIVŠI savezni sekretar za narodnu odbranu SFR Jugoslavije Veljko Kadijević, ne skriva se u SAD-u, nego u Moskvi, rekao je njegov nekadašnji savjetnik, umirovljeni pukovnik Dragan Vukšić za beogradski list "Danas".

Vukšić je o Kadijevićevom boravku u Moskvi pisao u svojoj knjizi "JNA i raspad Jugoslavije". On kaže da je Kadijević skoro godinu dana bio gost tadašnjeg sovjetskog ministra obrane, maršala Dimitrija Jazova, koji mu je svojim utjecajem i kontaktima pomogao ostati u Rusiji.

"Kadijević je 1991. godine putovao Jazovu tražeći podršku za vojni udar koji se tada planirao u zemlji. Sada je već duže vrijeme u Rusiji. Prije nego što je otišao, jednom advokatu je prodao dio kuće koju je dijelio s generalom Milanom Daljevićem. Otišao je neprimjetno, jer je i sam osjetio da mu nad glavom visi optužnica." - rekao je Vukšić.

Američki State Department ranije je potvrdio da se Kadijević ne nalazi na popisu osoba koje su legalno ušle u Sjedinjene Države.

Za bivšim zapovjednikom i generalom bivše JNA Veljkom Kadijevićem, protiv kojega su u Hrvatskoj podignute tri optužnice za ratne zločine, raspisana je i međunarodna tjeralica, a njegova se fotografija nalazi i na Interpolovim internetskim stranicama.

V.Š.
Foto:AFP

Pročitajte više