Kadirov šalje svoje sinove od 14, 15 i 16 godina u rat: "Borit će se na prvoj liniji"

Screenshot: Twitter

RUSKA novinska agencija RIA Novosti javlja da je čečenski čelnik i saveznik Vladimira Putina Ramzan Kadirov rekao da njegova tri maloljetna sina idu u borbu u Ukrajinu. 

 

"Maloljetnost ne bi trebala ometati obuku branitelja naše domovine. Akhmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka počela je davno, gotovo od malih nogu. I ne šalim se. Došlo je vrijeme da se pokažu u pravoj borbi, a njihovu želju samo pozdravljam. Uskoro će izaći na prvu crtu i bit će na najtežim dionicama", objavio je Kadirov.

Čečenski vođa ima 14-ero djece, kako stoji na njegovoj službenoj stranici, no ruski mediji pišu da bi ih moglo biti i više.

Kritizirao povlačenje iz Limana

Kadirov je jučer kritizirao povlačenje ruskih snaga iz Limana.

Na svom Telegram kanalu objavio je da ruske snage "nisu dobile sve potrebne podatke i zalihe streljiva" te okrivio zapovjednika Središnjeg vojnog distrikta Aleksandra Lapina optuživši ga da je premjestio svoj stožer u Starobilsk, koji je "100 kilometara od svojih podređenih", dodavši da se "sakrio u Luhansku".

"Nije sramota što je Lapin osrednji zapovjednik, nego činjenica da ga čuvaju zapovjednici iz Glavnog stožera", objavio je Kadirov dodajući kako "nema mjesta nepotizmu u vojsci, naročito u teškim vremenima".

Pročitajte više