Kajin: Idem na izbore kao `41. u partizane, zastupa me većina građana - sirotinja

PREDSJEDNIČKI kandidat IDS-a Damir Kajin u kampanju je krenuo oštro prozivajući bivšeg premijera Ivu Sanadera koji je pobjegao i državu ostavio u teškim kriznim trenucima. Rekao je kako njega podržava većina građana, koje bi jednom riječju mogao nazvati "sirotinja", te dodao kako nikad ne bi mogao biti predsjednik svih građana jer neke vodi ideologija zvana novac.

"Sanader je postavio temelje hrvatskoj hobotnici kojoj treba prerezati korijene. Njegovi ljudi, koji su krali ne samo za svoj nego i još nečiji račun, danas su na udaru i dalje očekuju da ih upravo on štiti. Bez da upremo prstom u bandu koja 90-tih nije imala ništa, a sad su stupovi društva i preko svojih se kandidata i dalje trude da sve ostane isto, u Hrvatskoj se stvari neće promijeniti", poručio je Kajin u Splitu, dodajući kako on "ide na predsjedničke izbore onako kako se `41. išlo u partizane".

Osim na odbjeglog Sanadera, Kajin se okomio i na suparnike u predsjedničkoj utrci - Andriju Hebranga i Nadana Vidoševića. Kaže kako spomenuti dvojac "nema potrebe Hrvatsku mijenjati jer im je i dosad u njoj bilo dobro". Kajin je izlažući svoj program rekao kako će se boriti za decentralizaciju i za funkcioniranje pravne države. "U tom smjeru idu moja nastojanja u kojima život izgubiti mogu, ali obraz neću", poručio je Kajin koji smatra kako "u ovoj zemlji nema veće mafije od pravosudne".

Pročitajte više