Kajin: Nije dobro kad iz premijera progovara predstojnik Tuđmanovog ureda

DAMIR KAJIN, potpredsjednik IDS-a na današnjoj novinskoj konferenciji komentirao je svoj sukob s premijerom Ivom Sanaderom koji ga je nazvao "šampionom gluposti", nakon što je izjavio kako baš premijer stoji iza najave koncerta Thompsona u Areni, kojeg je danas zabranio gradonačelnik Pule Boris Miletić.

"Ne znam zbog čega je premijer tako nervozan, činjenica je da ja na Thompsonovim koncertima nisam nikada bio za razliku od mnogih članova Vlade. Nije dobro kada iz premijera 2008. progovara predstojnik Ureda predsjednika Tuđmana iz 1995."

Za poklič "Za dom spremni", Kajin je rekao da jest povijesni, kao što to kaže Thompson, ali jedne nepovijesne tvorevine koja je sebe nazivala Nezavisnom državom Hrvatskom, a koja je osramotila ime Hrvatske u tom nazivu.

"Grafiti u Poreču su drska provokacija prema svim dobronamjernim ljudima Istre"

Grafite fašističkog i iredentističkog sadržaja koji su se tijekom vikenda pojavili u Poreču potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je ocijenio drskom provokacijom prema svim dobronamjernim ljudima tog dijela Istre.

Siguran je da su ove grafite u Poreču ispisali oni isti koji su to radili i devedesetih godina kad su rušili partizanske spomenike.

"No, tada se njima nije moglo ništa dogoditi, jer su to činili pripadnici tadašnje hrvatske vojske koje je štitila ondašnja vlast", rekao je Kajin napomenuvši da su počinitelji tada locirani, ali nisu sankcionirani. Izrazio je nadu da će pravosuđe autore ovih grafita sankcionirati.

D.M.
FOTO: H.P.

Pročitajte više