Kajin o slučaju Daimler: Počiniteljima treba odsjeći ruke ako će to djelovati odgojno

DAMIR KAJIN, saborski zastupnik IDS-a, komentirao je slučaj nabave vatrogasnih vozila Daimler i optužbe kako je SDP-ova vlada pri kupnji uzimala mito. Kajin je rekao kako se u Istarskoj županiji nisu nabavljala ta vozila te kako IDS nije više bio u Vladi kada su napravljene sporne transakcije, piše Regional Express.

"Autobusi Mercedes te vozila hitne pomoći iste marke koja su nabavljena u Puli, nabavljeni su u periodu kada na vlasti nije bio IDS nego netko drugi, pa bi stoga trebalo vidjeti na koji su način nabavljena ta vozila", kazao je. Kajin smatra kako bi slučaj nabave vatrogasnih vozila trebalo istražiti do kraja, pa ako se pokaže i dokaže da je bilo malverzacija, počiniteljima odsjeći ruke ako će to djelovati odgojno.

"Političko rukovodstvo znalo je za pozajmice Glasu Istre"

Kajin se osvrnuo i na pozajmice javih poduzeća Glasu Istre te kazao da je političko rukovodstvo Županije znalo za te transakcije, ali na njih nije utjecalo. "Ja smatram kako treba sve učiniti da Glas Istre opstane. Da se razumijemo, jedna Hrvatska radiotelevizija s milijardu i sto milijuna kuna pretplate ima preko petsto milijuna kuna nepodmirenih računa, Nova TV ima dvadeset i RTL ima dvadeset milijuna kuna nepodmirenih računa. Neke jake medijske kuće rasprodaju svoju imovinu zbog pada tiraže", rekao je Kajin.  

Pročitajte više