Kajin: Objavom Registra se mogu razdvojiti pravi branitelji od lažnih

DAMIR Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a na konferenciji za novinare koju je održao povodom objave Registra branitelja kazao je da je od 1995. do danas broj boraca Domovinskog rata narastao na 510.000, od brojke 360.000, koju je spominjao dr. Miroslav Tuđman, prenosi Regional Express.

"Isto tako broj invalida Domovinskog rata je narastao s nešto više od 30.000 na preko 65.000, što bi značilo da je svake godine broj boraca rastao za 10.000, a broj invalida za 2.000, što upućuje na to da je sustav iskorištavan, zloupotrebljavan i da je u velikoj mjeri služio za biračke i izborne potrebe HDZ-a", zaključio je Kajin.

"Zašto bi objava Registra branitelja trebala nekoga pogađati?"

"Postavlja se pitanje zašto bi objava Registra branitelja trebala nekoga pogađati? Isto tako, zašto je Registar 'vojna-državna-službena tajna', a austrijske vlasti raspolažu imenima branitelja te znaju točan popis Registra", kazao je Kajin te dodao da to nikako nije logično te da objava Registra branitelja stvarne branitelje neće pogoditi.

Kajin smatra da je objava Registra potrebna kako bi se mogli "razdvojiti pravi branitelji od lažnih, kako bi se borbeni sastav razdvojio od neborbenog te da bi se izdvojili oni koji su nemoralno iskoristili privilegije, a sve sa ciljem da stvarni vojni invalidi i branitelji zadrže svoja prava".

Pročitajte više