Kajin: Tko dobije HTV, dobiva izbore

SABORSKI zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je na konferenciji za novinare kazao da bi Krunoslav Fehir sigurnost trebao tražiti u istražnom zatvoru, a ne u Istri gdje je, kazao je, poslan na ljetovanje iako je priznao da je sudjelovao u zločinima.

Branimir Glavaš i Krunoslav Fehir osumnjičeni su za ratni zločin počinjen protiv civila u Osijeku 1991., a Kajin smatra da "nešto u državi nije u redu kad Herak u pritvoru provede godinu i pol, a osumnjičenici za najteže zločine brane se sa slobode".

Po njegovom mišljenju kada je predsjednik Mesić nedavno govorio o koncesiji za Brijune, mislio je na to da opustošene i upropaštene hotele na Brijunima treba dati u koncesije te da onaj tko se tome protivi ne želi dobro ni Istri ni Hrvatskoj.

Govoreći o novom zakon o privatizaciji, istaknuo je da radnici u slučaju kupnje dionica ne bi smjeli odgovarati svojom imovinom, da bi trebali upisivati do 50 posto udjela te da u privatizaciju treba uključiti sve građane koje je privatizacija zaobišla.

Od imovine privatiziranih poduzeća treba isplatiti sav dug umirovljenicima te izjednačiti "stare" i "nove" umirovljenike, kazao je Kajin te dodao da se umjesto toga u Hrvatskoj "mašta o pomicanju dobne granice za mirovinu na 67, odnosno 68 godina."

Kajin je ustvrdio da će "bolesnici od listopada biti prepušteni tržišnoj procjeni privatnih osiguravateljskih kuća koje će samovoljno procjenjivati da dopunsko osiguranje nije produžetak osnovnog, pa će police za najbolesnije dosezati i do 300 kuna".

"Izbor novog Upravnog vijeća Hine je paravan za sve što se sutra može događati s HTV-om", ocijenio je Kajin te rekao da "tko dobije HTV, dobiva izbore". "U Hini se dogodilo čisto politikantstvo", rekao je te nastavio da se "navodno trguje na relaciji Banski dvori - predsjednički dvori, između ravnateljskog i mjesta glavnog urednika HTV-a - tako da bi predsjednik Mesić navodno imenovao ravnatelja, a premijer Sanader glavnog urednika HTV-a".

Saborska zastupnica IDS-a Dorotea Pešić-Bukovac, pak, smatra da su neki članovi Upravnog vijeća Hine u sukobu interesa te da bi dekanica Veleučilišta u Puli koja nije htjela upisati dvije gluhonijeme osobe trebala dati ostavku.

Index.hr/Hina

Pročitajte više