Kakav otac, takav sin: Mario Korade zbog premlaćivanja supruge zadržan u pritvoru

MARIO KORADE, 19-godišnji sin peterostrukog ubojice Ivana Korade, je uhićen navodno zbog obiteljskog nasilja te je zadržan u 48-satnom pritvoru nakon što je jučer kasno poslijepodne priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Djelatnici Policijske uprave krapinsko-zagorske jučer kasno poslijepodne dovršili su kriminalističku obrada nad Koradom te su ga uz kaznenu prijavu doveli u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Protiv njega je podnesena kaznena prijava za nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnju ubojstvom te prekršajna prijava.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se od lipnja prošle godine do 24. kolovoza 2008. nasilnički ponašao prema 21-godišnjoj nevjenčanoj supruzi tako što ju je fizički i verbalno maltretirao, a u nedjelju 24. kolovoza, telefonski joj je prijetio ubojstvom, navodi PU krapinsko-zagorska

Psovkama vrijeđao okupljene novinare

Prema nalogu Županijskog suda u Zagrebu jučer u 12.30 policija je počela s pretragom kuće obitelji Korade u Velikoj Veterničkoj u kojoj živi Mario Korade.

Mladi Korade, koji je u kuću stigao u pratnji policije, nazočio je pretrazi kuće i imanja koja je trajala do 13.40, nakon čega se nastavila pretraga područja oko ribnjaka u vlasništvu obitelji Korade udaljenog nekoliko stotina metara od kuće. Navodno se tražilo skriveno oružje. Iako nitko nije davao nikakve izjave, neslužbeno se doznaje da nije ništa pronađeno.

Kada su ga nakon pretrage obiteljske kuće dvojica policajaca vodila natrag u automobil, Mario Korade je sočnim psovkama častio predstavnike medija. Njegova majka Ljiljana se ponašala kao i sin. Novinare je pokušala otjerati, tvrdeći da je i javni put dio njezina imanja, a kući je stigla oko 13 sati u bijelom Audiju.

Nakon pretrage Mario je ponovno odveden na policiju.

Sa samo 19 godina poznat kao nasilnik

Mario Korade, kako se pisalo u hrvatskim medijima, poznat je kao nasilnik. Prije otprilike godinu dana on i njegov otac potukli su se na terasi kafića u središtu Varaždina, a tučnjavu je navodno izazvao upravo Mario Korade koji se posvađao s konobarima, a koji su donedavno radili u njegovom kafiću Majestic. Kako je tada pisao Jutarnji list do opće tučnjave je došlo kada je Ivan Korade izvadio pištolj koji su mu konobari i zaštitari izbacili iz ruke. Ivan Korade u sukobu je zadobio teže ozljede glave i čeljusti, a Mariju Koradi dijagnosticirane su lakše ozljede.

Podsjetimo, Ivan Korade je krajem ožujka ove godine smaknuo 62-godišnju Ciliku Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka Gorana, 63-godišnjeg Franju Kosa i 36-godišnjeg bivšeg vojnog policajca Davora Petriša, a nakon jednotjednog bježanja kad ga je opkolila policija ubio je jednog policajca, a zatim presudio i sebi.

H.A./D.M.
Foto: Index

Pročitajte više