Kako će HDZ održati izbore?

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

MINISTAR hrvatskih branitelja i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je da će glasanje na unutarstranačkim izborima biti u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.

"Vodit ćemo računa o svim preporukama, o organizaciji i pristupu. Vidite da smo otkazali skupove s tim ciljem", kazao je Medved novinarima uoči sjednice vlade.

Na upit postoji li mogućnost da na jednom biračkom mjestu na izborima za vodstvo HDZ-a ovu nedjelju bude više od stotinu ljudi, Medved je poručio da će se tijekom glasanja voditi računa o obliku pristupa i ulaska većih grupa na samo izborno mjesto.

"Vodit ćemo računa o mjerama da je što manji broj ljudi na jednom mjestu", dodao je.

Kazao je da će HDZ-ov tim "Odvažno za Hrvatsku" kandidata Andreja Plenkovića obaviti neke preostale obilaske u danima kampanje za unutarstranačke izbore s manjim brojem ljudi, dodavši da su preporuke o otkazivanju javnih okupljanja proizvele štetu kampanji.

"Bila je želja obići sve županijske odbore i sresti se sa članstvom", kazao je te ustvrdio da se radi o višoj sili. 

Medved je komentirao lažne vijesti oko mjera prevencije širenja koronavirusa.

"Treba voditi računa da informacije koje se puštaju u javnost budu u skladu sa zakonom i smjernicama Stožera civilne zaštite. Svi moramo biti odgovorni, ali ni na koji način ne širiti nikakav oblik panike", dodao je.

Pročitajte više