Kako je svjetski prvak u boksu postao pljačkaš? Policija je objavila detalje

ZBOG opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Marku Martinjaku, osumnjičenom da se u pet razbojništava domogao 120 tisuća kuna.

Martinjak je uhićen u Novom Zagrebu u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već par dana mota sumnjiva osoba.

Ukrao pištolj

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod sumnjivca prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

"To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebao poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen", rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović. 

Osumnjičeni Martinjak otprije je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je kao svjetski prvak u boksanju bez rukavica poznat u određenim krugovima borilačkih sportova, prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor.

Sve priznao

Na ispitivanju je priznao nedjela koja je izvršavao uz prijetnju lažne bombe i plinskog pištolja. 

U protekla dva i pol mjeseca na meti su mu, uz banku, bile dvije poslovnice pošte u sklopu trgovačkog centra, po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od čije pljačke je odustao.  

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske, a opljačkani novac, kažu u zagrebačkoj policiji, potrošio je na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Pročitajte više