Kako je u Splitu ukradeno 7 kila zlata? Sve je snimljeno, javio se vlasnik

Screenshot: Mario Jurič/ Twitter

U PLJAČKI zlatarnice u središtu Splita u noći s nedjelje na ponedjeljak ukradeno je oko sedam kilograma zlata, tvrdi vlasnik. Moli građane za pomoć, a ima savjet i za kolege zlatare.

Na snimkama se vide trojica muškaraca koji su, očito je, dobro znali što rade.

"Netko je digao roletu daljinskim, kao da ima naš daljinski. Ušli su, dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol", rekao je vlasnik zlatarnice Ivan Đonlić za Dnevnik.hr.

"Alarm je uredno zvonio, kako je i trebao zvoniti. Presječen je signal rolo vrata dok je zatvaran, vjerojatno je odnekud ukraden", napominje sin vlasnika zlatarnice Josip Đonlić.

Ukradeno je, kažu, oko sedam kilograma zlata.

"To je sve prošlo kroz moje ruke. Svoj nakit poznajem, a mogu sugerirati kolegama zlatarima da, ako nešto naiđe sumnjivo, obavijeste mene ili policiju. Oni to ne mogu ni prodati tako jednostavno. Možda u susjednoj državi", kaže vlasnik zlatarnice.

"Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama, otprilike dva milijuna kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje", kaže Josip.

"Nismo osigurali zato što su premije nenormalno velike. Premije su velike zbog tog iznosa, plus zlatarija. Ne možemo si takve stvari priuštiti", ističe vlasnik zlatarnice.

Tko bi ovo mogao učiniti, kažu, ne znaju. "Nekakve sumnje se jesu pojavljivale i tragova ima. Ništa nije sigurno. Policija radi svoj dio posla, rekli su nam da se trude, da će dati sve od sebe da pronađu krivce jer savršen zločin ne postoji", ističe Josip Đonlić.

Javio se šef policije

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prokomentirao je cijeli slučaj.

"Osim klasičnih kolega kriminalističke policije, uvijek se još dodatno pozovu kolege iz Centra za krim vještačenja, zbog potrebnih vještačenja, pronalaženja određenih tragova", napominje glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Pročitajte više