Kakvo nas vrijeme čeka? Sunčano do kraja tjedna

Foto: Šime Zelić/Pixsell

Prema najnovijim informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz povremenu umjerenu naoblaku.

U unutrašnjosti zemlje, posebice u ranim jutarnjim satima, moguća je pojava lokalne magle koja bi mogla smanjiti vidljivost na prometnicama.

Vjetar će u većini predjela biti slab, dok se na istoku zemlje očekuje umjeren sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će prevladavati slaba do umjerena bura, koja bi mjestimice mogla donijeti jake, a lokalno u prvom dijelu dana čak i olujne udare.

Poslijepodne će na pojedinim područjima duž Jadranske obale zapuhati sjeverozapadnjak, donoseći osvježenje s mora.

Temperaturni uvjeti bit će ugodni, s najvišim dnevnim temperaturama koje će se kretati između 10 i 16 stupnjeva Celzijusa.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Uglavnom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 13 °C.

Središnja Hrvatska

Većinom sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 12 i 14 °C.

Gorski kotar i Lika

Prevladavat će sunčano. Ponegdje umjerena naoblaka, a ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 9 i 12 °C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano. Puhat će slaba do umjerena, prijepodne na jugu Istre i pojačana bura koja će sredinom dana okretati na sjeverozapadni vjetar. More će biti malo, prijepodne ponegdje umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 5 do 7 °C, u unutrašnjosti Istre od 1 do 4 °C, a najviša dnevna od 13 do 15 °C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, ponegdje s malom i umjerenom naoblakom. Puhat će slaba i umjerena bura, u drugom dijelu mjestimice sjeverozapadnjak, uglavnom na otvorenom moru. Najviša dnevna temperatura od 13 do 16 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano uz uglavnom umjerenu buru, ponegdje s jakim, u prvom dijelu dana lokalno i olujnim udarima. Poslijepodne i navečer okrenut će mjestimice na sjeverozapadnjak, uglavnom na otvorenom moru. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Sutra sunčano

Sutra će Hrvatska uživati u sunčanom vremenu, barem prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda. Posebice u Dalmaciji očekuje se vedro vrijeme.

Iako će jutro u nekim dijelovima unutrašnjosti donijeti maglu, očekuje se da će se ona brzo razići s prvim sunčevim zrakama.

Što se tiče vjetra, u većem dijelu zemlje će puhati slab vjetar, dok će se na Jadranu osjetiti ponegdje umjeren sjeverozapadni vjetar. U jutarnjim satima, duž obale se također može pojaviti bura, no ne očekuju se značajniji udari koji bi mogli ometati svakodnevne aktivnosti.

Temperaturni uvjeti bit će nešto hladniji u jutarnjim satima, s najnižim temperaturama koje se kreću od -2 do 3 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, s jutarnjim temperaturama između 4 i 9 stupnjeva Celzijusa.

Do petka se očekuje većinom sunčano, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno umjerena naoblaka. U subotu porast naoblake, poslijepodne povećana vjerojatnost za kišu u sjevernim i zapadnim područjima. U jutarnjim satima u pojedine dane može biti mjestimične magle koja je moguća i uz obalu Istre. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u četvrtak ponegdje umjeren sjeverozapadni. Zadržat će se podjednake vrijednosti temperature.

Pročitajte više