Kambodžanski premijer otvorio ministarski sastanak ASEAN-a

Kambodžanski premijer Hun Sen otvorio je u ponedjeljak 36ti ministarski sastanak Saveza zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) i time je službeno počeo tjedan sastanaka ministara vanjskih poslova i visokih dužnosnika iz 23 zemlje.

"Ti će sastanci biti prilika za intenzivni dijalog i bolje razumijevanje među svim članicama ASEAN-a, našim partnerima i našim ključnim dužnosnicima", rekao je Hun Sen na otvaranju sastanka u kazalištu Chaktomuk.

"Takav dijalog jača naše veze i našu jedinstvenu viziju napretka, prosperiteta i razvoja u cijeloj regiji", istaknuo je.

Hun Sen je rekao da će se na ministarskom sastanku među ostalim razgovarati o mjerama unapređenja regionalne ekonomske integracije, razvoju zemalja članica ASEAN-a i borbi protiv međunarodnog terorizma.

Na sastanku sudjeluju predstavnici 10 zemalja članica ASEAN-a (Brunej, Indonezija, Laos, Malezija, Mianmar, Filipini, Singapur, Tajland, Vijetnam i Kambodža) i ministri vanjskih poslova Papue Nove Gvineje i Istočnog Timora. U utorak će im se pridružiti Japan, Južna Koreja i Kina, a u srijedu predstavnici iz još 10 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Indiju, Novi Zeland, Rusiju i SAD, kao i predstavnici iz EU-a.

Pročitajte više