KAMION SE ZABIO U LJUDE NA ULICI Najmanje devet mrtvih u Berlinu, više od 50 ozlijeđenih

Screenshot (Youtube)

NEKOLIKO osoba je poginulo nakon što se kamion zabio u ljude u Berlinu na božićnom sajmu. 
 
Ima puno teško ozlijeđenih te se vjeruje da će biti još mrtvih.

 
"Scene su užasne. Nekoliko ljudi je još ispod kamiona", kaže svjedok za CNN koji tvrdi da kamion nije usporio u trenutku kada je naletio na ljude.
 
Sve podsjeća na teroristički napad iz srpnja ove godine u Nici kada se kamion, također, zabio u ljude na ulici i kada je bilo više od 80 poginulih. 
 
Ranije danas je bio je napad u Zurichu , a u Ankari je ubijen ruski ambasador.
 
Tijek događaja pratite na Indexu
 
0.45 Njemački ministar policije izjavio je na televiziji kako ne može još potvrditi da se radi o terorističkom napadu, ali da ima sve više indicija koje upućuju na to.
 
0.33 Die Welt javlja kako je vozač kamiona bio Pakistanac. Policija ne želi to potvrditi.
 
0.32 Opet panika u Berlinu, srećom ovaj put razloga. Samo nekoliko sati nakon napada berlinska je policija imala pune ruke posla zbog sumnjivog paketa koji se nalazio nedaleko božićnog sajma na kojemu je poginulo devet osoba. No, nakon istrage ispostavilo se da se ne radi o nekakvom opasnom predmetu već da je samo u pitanju - vreća za spavanje. Posve bezopasna.

0.25 Poljski Fakt javlja kako prema njihovim informacijama uhićeni vozač nije rođak vlasnika kamiona te nije ni poljski državljanin.
 
0.24 Policija istražuje je li mrtvac iz kamiona rođak vlasnika kamiona. Njega supruga kaže kako se od popodneva nije čula s njima.
 
0:10 Policija sumnja da je kamion bio ukraden u Poljskoj.
 
23.50 Policija je potvrdila da je osoba nađena mrtva u kamionu poljski državljanin. O vozaču kamiona ne daju nikakve informacije.
 
23.30 Čini se da je vozač kamiona uhićen.
 
23.20 Njemačka ministrica pravosuđa izjavila je kako su slučaj preuzeli istražitelji koji se bave terorizmom. Ministar unutarnjih poslova izjavio je kako je u kontaktu sa sigurnosnim službama no da zasad nema potvrde da se radi o terorističkom napadu.
 
23.00 Zbog napada u Berlinu, pojačane su mjere sigurnosti i u Češkoj.
22.25 Na mjesto događaja došao je berlinski gradonačelnik. "Naše misli su s obiteljima žrtava.", rekao je Michale Mueler dodajući kako je situacija dramatična ali da sve imaju pod kontrolom.
 
22.15 Poljska kompanija u čijem je vlasništvu kamion priopćila je kako je oko 16 sati izgubila kontakt s vozačem kamiona navodeći kako je kamion otet.
 
22.13 U kamionu je nađena mrtva jedna osoba. Policija ne navodi radi li se o muškarcu ili ženi.
 
22.04 Policija je privela jednog osumnjičenog. "Provodimo istragu kako bi utvrdili radi li se o terorističkom napadu, ali ne znamo tko stoji iza njega. Jedna osoba je privedena. Kabina kamiona pronađena je prazna", priopćili su iz policije, prenosi thelocal.de.
 
21.53 Policija je objavila da se radi o namjernom napadu. Napad se dogodio na božićnom sajmu na Breitscheidplatzu u blizini Kurfuerstendamma, glavne šoping-ulice na zapadu Berlina, prenosi BBC.
 
21.48 Policija poručuje građanima da ostanu u kući i da ne šire glasine oko napada.
 
 
21:35 Navodno je vozač kamiona uhićen nedaleko od zoološkog vrta.
 
21:25 Spasilačke ekipe pokušavaju izvući ljude koji su još ispod kamiona.
 
21:20 "Nema šanse da ovo nije teroristički napad. Zabio se u ljude bez kočenja", kažu svjedoci.
 
21:10 Berlinska policija potvrdila da je zasad devet poginulih i više od 50 ozlijeđenih.
 

Tweets about berlin

Pročitajte više