Kamionom pokosio ophodarsko vozilo, HAC-ov radnik poginuo, drugi teško ozlijeđen

Ilustracija: PIXSELL/Emica Elvedji

TEŠKA prometna nesreća dogodila se jučer oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica u kojoj je poginuo 38-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik HAC-a, dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao svoj posao, ophodnju ceste.

Općinska državna odvjetnica koja je rukovodila očevidom utvrdila je da je do nesreće došlo kada je 65-godišnjak, hrvatski državljanin, kamionom marke Mercedes, splitskih registracija, krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, naletio na HAC-ov kamion s prikolicom.

Od siline udarca HAC-ova prikolica završila na drugoj strani ceste

Od siline udarca HAC-ovo vozilo završilo je na boku, dok je prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake. Iz PU primorsko-goranske kažu da je 38-godišnjak od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok je 53-godišnjak teško ozlijeđen i hitno prebačen u KBC Rijeka.

Vozač kamiona splitskih registracija je uhićen i po završetku ispitivanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22:30 do 02:45 i usmjeren na druge alternativne pravce, kažu u PU PG.

HAC objavio priopćenje i izrazio sućut

"U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u kasnim večernjim satima na autocesti A7 na čvoru Orehovica, na radnom zadatku život je izgubio jedan naš djelatnik, dok je drugi djelatnik teško ozlijeđen, ali van životne ugroženosti.

Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak", javili su jutros iz HAC-a.

"Brzina, umor i nepažnja..."

Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo 40 km/sat upravo zato što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima. "Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća.

Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku", zaključili su na kraju iz HAC-a.

Pročitajte više