Kamionu pukla guma, preletio preko svih traka na A3. Dvoje teško ozlijeđenih

Foto: Ivica Galović/Pixsell

POLICIJA je jutros javila kako je došlo do teške prometne nesreće koja se jučer oko 17.15 sati dogodila na ulazu u Slavonski Brod, točnije na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Zadubravlja. U nesreći u kojoj su sudjelovali kamion i auto teško su ozlijeđene dvije osobe.

Policijski službenici su u suradnji sa zamjenikom županijskog državnog odvjetnika napravili očevid kojim su utvrdili da je do prometne nesreće došlo tako da se 27-godišnji vozač (državljanin Srbije) kretao teretnim vozilom srpskih registracijskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3, od zapada u smjeru istoka, dok se sjevernom kolničkom trakom, od istoka prema zapadu, kretao osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazila i 30-godišnja suvozačica.

Na kamionu pukla guma

U jednom trenutku je za vrijeme vožnje došlo do pucanja prednjeg pneumatika na teretnom automobilu, zanošenja vozila, udara i probijanja zaštitne ograde, prelaska vozilom na sjevernu kolničku traku, udara u osobni automobil, a potom i udara u zaštitnu ogradu sa sjeverne strane autoceste A3.

U prometnoj nesreći su 53-godišnji vozač osobnog automobila i 30-godišnja suvozačica teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” na ukazivanje liječnike pomoći gdje su i zadržani na daljnjem liječenju.

U vremenu od 17.15 do 18.50 sati na dionici od 229. do 242. kilometra autoceste A3, na sjevernoj kolničkoj traci, promet je bio zatvoren za sva vozila.

Pročitajte više