"Kampanja zbog Sanaderova oca ne smije stati, drukčije bi bilo u slučaju Titove smrti"

DAMIR KAJIN, dopredsjednik IDS-a, u razgovoru za Index svrstao se među one koji misle da bi smrt oca premijera Ive Sanadera mogla utjecati na rezultate izbora.

"U startu moram reći da sam  prvi izrazio sućut Ivi Sanaderu i njegovoj obitelji, u sklopu predstavljanja IDS-a na Hrvatskom radiju. Svjestan sam da HDZ može dobiti nešto glasova na sentimentu jer patnja je jača od stotinu tribina, ali nadam se da to neće utjecati na rezultat izbora," rekao nam je Damir Kajin.

No, njega ne bi iznenadilo da ipak ova smrt utječe na konačan ishod. "Sedam dana prije izbora, ne možeš znati kako će to utjecati u zemlji poput naše, ali najviše zbog velikog utjecaja masovnih medija," razmišlja Kajin.

Po njemu birači moraju, kao i uvijek prije glasovanja, odlučiti što žele. "To se i dalje ne mijenja. Moraju odlučiti žele li promjene ili žele da Hrvatska bankrotira. Prilike su takve," poručio je Damir Kajin.

Kajin upozorava da ni u kom slučaju kampanja ne smije stati. "Ona se zakotrljala i ide svojim tijekom. Bilo bi licemjerno da se najznačajniji događaj u Hrvatskoj u 2007. prekida zbog oca Ive Sanadera. Drukčije bi bilo u pitanju smrti Josipa Broza Tita," poručio je Kajin, poznat i kao narodni tribun.

Jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika odaje priznanje Sanaderu i HDZ-u što do sad nisu koristili slučaj teške bolesti premijerovog oca. "Ivo Sanader je sigurno  posljednjih tjedana bio pod velikim stresom  jer sigurno su mu liječnici rekli što može očekivati ovih dana. I zato svaka čast njemu i HDZ-u jer nisu nimalo koristili ovu situaciju," kaže Kajin.

Poznati IDS-ovac smatra da će kampanja ići dalje, ali drukčijim intenzitetom. " Show must go on. Kampanja će ići dalje, ali sigurno neće biti toliko prljava kao do sada. Neće se spominjati što je kome bila baba, a što otac. Na kraju krajeva, što Sanaderov otac ima s tim što  ne volim Ivu ili HDZ? Ili moj otac sa Sanaderom? Njega zanimaju njegove krave i to je to," rekao je Kajin.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više