TOTALNI MISTERIJ Nestao u New Yorku, pronađen u Kaliforniji, ne zna kako je tamo završio

Foto: NY State Police

CONSTANTINOS Filippidis, zvani Danny, vatrogasac iz Toronta koji je nestao na skijanju u američkoj saveznoj državi New York, pronađen je nakon goleme šestodnevne potrage u Kaliforniji - 4900 km daleko.
 
49-godišnji Filippidis pronađen je sam i dezorijentiran, još uvijek u svom skijaškom odijelu, s kacigom i naočalama, nakon što je prekjučer nazvao svoju izbezumljenu suprugu iz aerodroma u Sacramentu, javlja New York Daily News.
 
Ovaj kanadski vatrogasac nije bio u stanju objasniti ni supruzi ni policiji kako ni zašto je prešao gotovo 5000 km udaljenosti između skijališta Whiteface Mountain i Sacramenta nakon što je nestao prošle srijede. 
 
 
Posljednji put ga je prije toga vidio kolega na skijaškoj stazi, oko 14:30 prošle srijede. Kolega je bio umoran i otišao se odmoriti, a Filippidis je ostao jer se htio spustiti još jednom, javlja Huffington Post Canada.
 
 
Više od 140 ljudi uključenih u potragu ukupno je provelo 7000 sati pretražujući teški planinski teren, uz pomoć pasa tragača i helikoptera. U potragu su bili uključeni američko ministarstvo očuvanja okoliša, njujorška policija, ministarstvo domovinske sigurnosti, granična policija i volonteri iz njegove vatrogasne postrojbe u Torontu.
 
 
Odveden u bolnicu u zbunjenom i dezorijentiranom stanju
 
Filippidis je odveden u bolnicu gdje je izgledao ''zbunjeno i nesposoban dati izravne odgovore'', rekao je Frank Ramagnano, predsjednik Udruženja profesionalnih vatrogasaca iz Toronta, na konferenciji za novinare u utorak navečer. ''Nazvao je svoju ženu i nazvao je nadimkom, ona je brzo prepoznala njegov glas i shvatila da je to on. Onda su izgubili kontakt pa ju je nazvao opet, ostali su na telefonu i pitala ga je da nazove 911 da mu pruže pomoć što je prije moguće'', prepričao je njegov šef.
 
Ramagnano je dodao kako ne zna ima li misteriozno nestali Filippidis povijest mentalne bolesti i naglasio da će, iako će biti ''spekulacija i mnogih pitanja'', vlasti provesti ''punu i temeljitu istragu oko toga što se dogodilo''. 
 
Filippidis je i dalje u bolnici, a njegovoj obitelji i kolegama laknulo je što je pronađen živ. 

Pročitajte više