Kanađaninu dodijeljena doživotna kazna zatvora zbog ubojstva za volanom u alkoholiziranom stanju

SUD u Quebecu osudio je vozača koji je 2008. godine u alkoholiziranom stanju usmrtio ženu u invalidskim kolicima i pobjegao s mjesta nesreće na doživotnu kaznu zatvora . 57-godišnji vozač imao je dva puta više promila u krvi od dopuštenog one noći kada je usmrtio Anee Khudaverdian, prenosi CBC.

Anee koja je toga dana slavila svoj 47. rođendan, prilikom šetnje psa automobil je pokupio i udarac ju je odbacio u grmlje. Roger Walsh koji je upravljao vozilom, nakon nesreće se nije zaustavio nego je nastavio voziti. Nakon desetak kilometara od mjesta nesreće upao je u jarak i policija ga je uhitila.

Prva takva izrečena kazna u povijesti Kanade

Optuženi ima dugačak kriminalni dosje uključujući 114 presuda za napad, prijetnje, krađe i provale te 19 presuda za vožnju u pijanom stanju. Tužitelji su tražili "samo" 20 godina zatvora, no unatoč tome sudac je izjavio kako je optuženi opasan i nepopravljiv te da će nastaviti raditi kaznena djela i nakon izlaska iz zatvora. Kako slična kaznena djela ne bi ponovio sudac mu je izrekao kaznu doživotnog zatvora.

Nakon sedam godina moći će zatražiti puštanje i uvjetnu kaznu, no odvjetnici sumnjaju da će biti pušten nakon tako kratkog vremena. Inače, na doživotnu zatvorsku kaznu su osuđivani počinitelji teških ubojstava i serijskih silovanja. Ovo je prva rigorozna presuda za vožnju u pijanom stanju u povijesti Kanade.

Pročitajte više