Kanadski Hrvati stali u obranu Livaje

VEZANO uz nedavno otkrivenu aferu koja se ticala hrvatskog generalnog konzula u Kanadi Maria Livaje, i njegove vožnje u pijanom stanju, javila se nekolicina tamošnjih Hrvata koji su stali u konzulovu zaštitu.

Iz Međudruštvenog Odbora "Očistimo Hrvatsku od mina" poručuju kako ih je Livaja zadužio svojim radom, požrtvovnošću i spremnošću u pružanju pomoći zajednici Hrvata u Ontariju, a i šire u Kanadi kad god je to bilo potrebno, te kako u zajednici uživa veliki ugled. Cijelu priču smatraju "podmetanjem onih čije položaje on ugrožava".

Jedan od Hrvata iz Ontaria pak tvrdi kako je laž da je Livaja osuđen za vožnju pod utjecajem alkohola ili droga, već kako je bila riječ o manjem prometnom prekršaju druge vrste, te kako je visina kazne koju je tom prilikom Livaja platio tipična za kanadske zakone.

Nadalje navodi kako mu Livajina karijera u Hrvatskoj nije poznata, ali ona u Kanadi jest, te kako će još tisuće tamošnjih Hrvata stati u Livajinu obranu, jer je on prvi konzul kojem osobni probitak i stranački interesi nisu prioritet.

Podsjetimo, Livaja je bio optužen kako ga je još 4. ožujka 2004. godine, kanadska policija u ranim jutarnjim satima zatekla da upravlja automobilom s diplomatskim pločicama, u vidljivo alkoholiziranom stanju ili možda čak pod utjecajem droga.

I.M.

Pročitajte više