Kanadski plaćeni ubojica priznao ubojstvo čak 27 osoba

GERALD GALLANT, kanadski je plaćeni ubojica, koji je priznao kako je izvršio 27 ubojstava te još 12 pokušaja ubojstava, naručenih od bande bikera u periodu od 1978. do 2003. godine.

Ovaj zločinac već se nalazi u zatvoru na odsluženju doživotne kazne zbog ubojstva vlasnika kafića u Quebecu 2001. godine, kad je istovremeno pokušao ubiti i jednog gosta u istom kafiću, prenosi CBC.

Policija i 58-godišnji Gallant nagodili su se kako će on svjedočiti protiv 11-orice svojih navodnih pomagača i klijenata, u zamjenu za 50 dolara mjesečno, koje bi potrošio u zatvorskoj kantini.

"Pristao sam surađivati s policijom, kako bih popravio štetu koju sam napravio i zatražio oprost, iako sam svjestan da ću to teško dobiti ili možda čak i neću. Pomirio sam se s tim", kazao je Gallant.

On je tijekom spomenutog perioda radio kao plaćeni ubojica za bande bikera, koje su vodile rat oko droge te je dobivao 20.000 dolara po izvršenom ubojstvu. On ipak nije najgori kanadski plaćeni ubojica, već tu titulu drži jedan od osnivača Hell's Angelsa u Quebecu, Yves (Apache) Trudeau, koji je priznao kako je ubio čak 43 osobe i koji je 1986. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

B.V.
Foto: Ruefrontenac.com

Pročitajte više