Kandidat za mostarskog gradonačelnika - magarac

SAGA oko izbora mostarskog gradonačelnika dojadila je građanima toga grada pa su se s lokalnim političarima odlučili našaliti na način da su pred zgradu vlade Federacije BiH doveli svog kandidata za gradonačelnika Mostara - magarca.

Magarac, kojemu je oko vrata bila ovješena gradonačelnička lenta, predvodio je skupinu od 50-ak prosvjednika, koji su nosili transparente s natpisima poput "Samo nek` je Hrvat", "Dole visoko obrazovanje", "Lako je tuđim k... gloginje mlatit`" i "Dugo smo te čekali". Magarcu su prosvjednici postavljali pitanja na koja je on spremno odgovarao njakanjem.

U to vrijeme, u zgradi vlade se odvijao ponovljeni postupak izbora gradonačelnika Mostara. Kako prenosi Pincom.info, stranke su istaknule tri kandidata za gradonačelnika: Ljubu Bešlića (HDZ BiH), Suada Hasandedića (SDA) i Marka Romića (NSRzB).

U prvom krugu glasovanja Hasandedić je dobio 14 glasova vijećnika, 13 vijećnika podržalo je Ljubu Bešlića, dok je Romić dobio četiri glasa. Suzdržana su bila četiri vijećnika, pa je tako Romić ispao iz utrke.

Drugi krug, baš kao i prethodni, Hasandediću je donio 14 glasova podrške, Bešliću 13, dok je suzdržano bilo osam vijećnika. U trećem krugu Bešlić je dobio 14 glasova, Hasandedić 12, dok je suzdržanih bilo devet. Natpolovična većina opet nije postignuta.

I.M.
Foto: S. Fajić

Pročitajte više