Kandidat za potpredsjednika HDZ-a traži odgodu izbora zbog koronavirusa

Foto: Pixsell/Patrik Macek

KANDIDAT za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić objavio je na Facebooku svoj dopis glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću, od kojeg traži odgodu unutarstranačkih izbora koji bi se trebali održati u nedjelju, dok se ne obuzda pandemija.

Kujundžić piše: "Opća je panika sa širenjem koronavirusa! Članice i članovi, dužnosnici Hdz-a, učinimo iskorak u ime zdrave pameti. Nisu bitni naši osobni interesi, a ni naši unutarstranački izbori, bitno je zdravlje i život svakog čovjeka! Odgodimo naše izbore, ako će to spriječiti zarazu ili nedaj Bože prouzročiti smrt  jednog čovjeka!

Hrvatski znanstvenik Igor Rudan, danas je objavio: “Bez protuepidemijskih mjera, ovaj se novi koronavirus širi sa svake zaražene na barem 2.2 nove zdrave osobe, pretežno u fazi inkubacije, dok zaražena osoba još ne pokazuje simptome. Sve što treba učiniti jest smanjiti nekako taj broj na ispod 1.0 i epidemija će se polako ugasiti, a to se može postići strogom karantenom”!

Poštovani Glavni tajniče, gospodine Jandrokoviću, u ime zdrave pameti, našeg cijelog članstva vrijednih volontera, običnih članica i članova HDZ-a, koje bismo mogli izložiti opasnosti zaraze, zbog koje bi posebno loše prošli naši stariji članovi, do mogućnost smrtnih ishoda, predlažen odgodu za u nedjelju zakazanih izbora. Te do daljnjega obustavu unutarstranačkog izbornog procesa, dok se ne obuzda panika te epidemija ne stavi pod kontrolu svjetskog i hrvatskog zdravstva.
Ukoliko ne poduzmete valjane korake, u ovom ozračju panike i straha možemo prouzročiti stvarne i nesagledive posljedice za naše ljude, koji će biti izloženi ovoj pošasti. Time ćemo snositi odgovornost za našu nepromišljenost."

Pročitajte više