Kapetan Dragan ponudio 5 milijuna kuna za izlazak na slobodu, sud ga odbio

Foto: Hina

UNATOČ tome što se pričalo kako je Dragan Vasiljković ostao bez sredstava kojima bi platio kvalitetnu obranu u Hrvatskoj, kao pravi šok danas je stigla vijest sa splitskog Županijskog suda. 

Kapetan Dragan ponudio je, naime, čak pet milijuna kuna jamčevine da ga puste na slobodu. Optužno vijeće splitskog suda pod predsjedanjem suca Vlade Živaljića odbilo je takav prijedlog, a odbijena je i mogućnost, koju je kao prvu predložila braniteljica Slađana Čanković, da se Vasiljkoviću odredi zaštitna mjera oduzimanja putovnice.

Vasiljković od danas optuženik za ratni zločin

Optužno vijeće je inače samo odlučivalo o produljivanju istražnog zatvora, a ne i o utemeljenosti optužnice za ratni zločin koja je tek danas stigla na Županijski sud u Split. Da se zakasnilo svega koji dan, Vasiljkovića bi morali pustiti na slobodu. Uz suca Živaljića, o Vasiljkoviću su odlučivale i članice optužnog vijeća, sutkinje Marica Šćepanović i Spomenka Tonković.

Australci skupili novac za kapetana?

Odvjetnicu Čanković pitali smo kako je Vasiljković došao do ponuđenih pet milijuna kuna i je li novac prikupila australska Vlada. Vasiljković je, naime, i srbijanski i australski državljanin. Odvjetnica Čanković nije htjela govoriti o tome tko bi osigurao novac koji je Vasiljković ponudio, a nije komentirala ni optužnicu budući da je još nije proučila.

Vasiljkoviću je istražni zatvor produljen da ne bi pobjegao i zbog teških okolnosti počinjenog djela.

Pročitajte više