Karamarko: Bit će smjena u policiji

BUDUĆI ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je danas postavljanje dijagnoze policiji i rješavanje kukolja u njihovim redovima, te ostavio mogućnost micanja i najnovijeg šefa PUZ-a Branka Perana. Neće moći opstati nitko tko poslu ne pristupa profesionalno, najavio je u Saboru odgovarajući na pitanja novinara.

Zamoljen za ocjenu stanja sigurnosti građana u Zagrebu rekao je kako vjeruje da će najnovije promjene donijeti boljitak.

"Naravno da je situacija takva da građani vjerojatno ne osjećaju sigurnost, ali vjerujem da će ove promjene i ono što ćemo tek učiniti dovesti do toga da se građani osjećaju sigurnima", kazao je Karamarko. Upitan znači li to i smjenu novog načelnika zagrebačke policije, kazao je da će i on biti promijenjen, ne bude li dobar.

Lovrin se ne osjeća žrtvovano

Nakon svečane sjednice u Saboru povodom Dana državnosti, smijenjena ministrica pravosuđa Ana Lovrin također je odgovarala na pitanja novinara, od kojih je prvo glasilo - osjećate li se žrtvovano?

"Mi koji smo u politici razumijemo sustav objektivne odgovornosti", kazala je Lovrin, dodajući da se ne osjeća žrtvovanom. Kazala je i da će skorašnje izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske pokazati da nakon dvije i pol godine iz Ministarstva odlazi s najboljim ocjenama. Vraća se u saborske klupe.

A.B.
Foto: SOA

Pročitajte više