Karamarko ispitan u Uskoku, otkrio kakve veze ima s Mamićevim falsifikatorom

Screenshot: N1

AFERA SMS koja već mjesecima trese hrvatske obavještajno-političke krugove i u čijem je središtu zamjenik sabora i predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, na svom je vrhuncu.

Iskaz USKOK-u danas je dao i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, javlja RTL

Odgovarao je na pitanja kada i zašto je upoznao informatičara Franju Vargu, kojeg se sumnjiči za falsificiranje SMS-ova za pojedince unutar HDZ-a, ali i za potrebe obrane Ivice Todorića i Zdravka Mamića, te koja je u svemu tome uloga Milijana Brkića.

Na pitanje novinarke RTL-a tko ga je upoznao s Franjom Vargom, Karamarko je odgovorio: "Dva prijatelja početkom 2017. godine. Oni nisu iz politike."

"Slučaj se treba što prije raščistiti kako bi se vidjelo što se tu događalo. Ja ga poznajem od 2017. kada više nisam bio na funkcijama predsjednika stranke i potpredsjednika vlade, nakon moje ostavke. Najavio mi se i tražio je da se upozna sa mnom jer da ima informacije o krađi izbora 2015. godine. Naravno da me to interesira, kao što bi to trebalo interesirati i USKOK. Mislim da je krađa tih izbora ono što bi trebalo akcentirati u toj priči", kazao je Karamarko.

Na pitanje je li ga potom angažirao, Karamarko je negativno odgovorio. Na pitanje je li mu nešto platio, Karamarko je odgovorio: "Ne."

Pročitajte više