Karamarko: Reforme koje smo radili s IFO institutom moraju provesti stručnjaci

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak da će se o premijerskom mjestu s Mostom razgovarati na kraju pregovora istaknuvši kako je najvažnije rješavanje gospodarskih problema i izvlačenje zemlje iz krize.

"Dogovor je da se o takvim stvarima  priča na kraju. Sada su gospodarski problemi doista krucijalni problemi u zemlji i trebamo se početi izvlačiti iz njih", kazao je Karamarko novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan je li se spreman odreći premijerskog mjesta ukoliko to Most bude tražio.

Naglasio je kako će HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati da neke od dužnosti pripadnu njegovoj stranci, ali prije svega će vlada HDZ-a, Mosta i onih koji budu s nama biti ekspertna. "Svaki segment reforme i implementacije naših projekata, koje smo radili zajedno s njemačkim IFO institutom, moraju implementirati stručnjaci", kazao je.

Dodao je i da političari više ne mogu voditi javna poduzeća, već samo nadgledati kako se ona vode.   

Izrazio je zabrinutost sigurnosnom situacijom nakon terorističkih napada u Parizu istaknuvši kako Hrvatska mora imati vladu koja će brinuti o tom segmentu. "Pitanje terorizma, nadamo se, neće, ali i može eskalirati. Moramo imati vladu koja će brinuti o tom segmentu jer ako ne budemo sigurni, nećemo imati ni gospodarstva", upozorio je.

Karamarko je, na upit novinara, kazao i da nema informaciju da su svi predstavnici nacionalnih manjina dali potporu SDP-ovoj koaliciji Hrvatska raste.

Pročitajte više