Kardinal Bozanić na prvom susretu europskih i afričkih biskupa

POTPREDSJEDNIK Vijeća europskih biskupskih konferencija zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovat će od 10. do 13. studenoga na prvom susretu europskih i afričkih biskupa, priopćeno je danas iz Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

Susret, na kojemu će se govoriti o "Zajedništvu i solidarnosti između afrike i Europe" organiziraju Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) i odgovarajuće tijelo biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) u suradnji s drugim tijelima koja promiču solidarnost, a pod pokroviteljstvom Kongregacije za evangelizaciju naroda.

Na susretu će se okupiti 150 biskupa i predstavnika različitih međunarodnih tijela iz 62 zemlje s oba kontinenta. Sudjelovat će i predstavnici sedam vatikanskih dikasterija kao i delegati različitih crkvenih tijela iz Azije te Južne i Sjeverne Amerike. Kroz tri dana sudionici će promišljati o Crkvi u Africi i Europi, o suradnji između Afrike i Europe te o suodgovornosti za Crkvu obnovljenu u služenju svijetu.

Drugoga dana moderator susreta bit će potpredsjednik CCEE-a kardinal Bozanić zajedno s potpredsjednikom SECAM-a dakarskim nadbiskupom Theodorom Adrienom Sarrom.

Susret je inicirao CCEE želeći svratiti pozornost na Crkvu u Africi i uopće na afrički kontinent koji je, čini se, u sveopćoj globalizaciji svijeta ostao zaboravljen, stoji u priopćenju.

Pročitajte više