Kardinal Bozanić završio u bolnici

Foto: Facebook/Sestre milosrdnice

KARDINAL i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić danas je završio na Zavodu za postkoronarnu skrb i aritmije u KBC-u Sestre milosrdnice.

Bozanić je, kako doznajemo, danas trebao predvoditi misu u Imotskom, no ostao je u Zagrebu. Iz Zagrebačke nadbiskupije potvrđeno nam je da je Bozanić jutros obavljao pretrage u bolnici.

Jutros obavljao pretrage

"Nadbiskup Josip Bozanić je danas trebao biti u Imotskom i predvoditi svečano Euharistijsko slavlje povodom blagdana Gospe od anđela ali je po savjetu liječnika zbog zdravstvenih razloga odlučio da neće otići tamo", rečeno nam je u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije.

"On je danas učinio pretrage koje je trebao učiniti, kako su mu savjetovali liječnici, tako da nije mogao predvoditi to slavlje u Imotskom. On je tako odlučio. U Zagrebu je, nije hospitaliziran, obavio je pretrage i to je to", zaključeno je u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

U Zavodu za postkoronarnu skrb i aritmije u KBC-u Sestre milosrdnice na upit Indexa odgovor je bio još kraći: "Mi vam ne smijemo ništa reći, nemojte se ljutiti."

Imotski danas obilježava Dan Grada

Inače, Imotski danas obilježava Dan Grada, blagdan njegove zaštitnice - Gospe od Anđela i 300 godina oslobođenja Imotske krajine od Turaka.

Tom prigodom je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Imotskog na kojoj je bila prisutna i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Čuva milijune eura u u Vatikanskoj banci

Podsjetimo, kardinal Bozanić nedavno je izazvao veliku pažnju javnosti kad je otkriveno da je jedan od šestorice biskupa koji u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura.

>> Kaptol otkrio čiji su milijuni koje Bozanić čuva u Vatikanskoj banci

>> Šestorica biskupa u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura, među njima i Bozanić

Naime, prije samo tjedan dana mediji su javljali kako je Vatikanska banka sredinom srpnja objavila izvješće za 2016. godinu, a u njemu je stajalo kako šestorica članova Kardinalskog povjerenstva za nadzor djelovanja Instituta za religijska djela (IOR), poznatog i kao Vatikanska banka, u njoj drže 3,4 milijuna eura.

Među tom šestoricom je i kardinal Josip Bozanić koji je u povjerenstvo izabran 2014. godine.  

Pročitajte više