Kardinal koji brani pedofile - evo tko je Raymond Burke, zvijezda TradFesta u Zagrebu

Foto: Facebook

RAYMOND BURKE, kardinal kojeg Vigilare dovodi na ovogodišnji TradFest, Festival tradicije i konzervativnih ideja koji se održava u Zagrebu od 24. do 27 listopada, ozloglašen je zbog niza svojih ultrakonzervativnih pozicija, no najgore što se veže uz Burkea su njegovi pokušaji obrane pedofilije u crkvi.

> Vigilare u Hrvatsku dovodi kardinala kojeg se zbog ekstremizma oko pobačaja "odrekao" i Papa

Burke je javno kazao kako su za pojavu pedofilije u Crkvi krive žene. Njegova teza je sljedeća - feministički pokret u 60-im godinama prošlog stoljeća spriječio je brojne "muževne" muškarce da se zarede, zbog koji su u Crkvu ušli "feminizirani i slabi" muškarci, piše Huffington Post.

"Postojao je vremenski period unutar kojega su muškarci, feminizirani te zbunjeni oko vlastitog seksualnog identiteta, pristupili Crkvi. Nažalost, dio takvih muškaraca je seksualno napastovao maloljetnike, to je grozna tragedija koju Crkva oplakuje", istaknuo je Burke javno.

Kardinal tvrdi i da je vođenje mise "muževan posao" te osuđuje to što se djevojčicama dozvoljava da budu ministrantice. Navodi kako je upravo ta praksa, da djevojčice budu ministrantice, dovele do toga da sve manje muškaraca bira svećenički poziv.

Burke: Radikalni feminizam je marginalizirao muškarce

"Potrebna je određena muževna disciplina kako bi se služilo kao ministrant uz svećenika, a većina svećenika doživi svoje prvo duboko religiozno iskustvo baš u godinama kada su ministranti", ističe te dodaje da je "radikalni feminizam, koji napada Crkvu i društvo od 1960-ih godina, marginalizirao muškarce.

"Osim svećenika, svetišta su postala prepunjena ženama. Aktivnosti u župama, pa čak i u samim liturgijama, izložene su ženskom utjecaju te su postale toliko ženstvene da se na mnogim mjestima muškarci time više ne žele baviti", rekao je Burke prošle godine.

"Mladići ne žele raditi stvari s djevojkama. To je prirodno", kazao je Burke za konzervativnu grupu The New Emangelization.
 

Pročitajte više