KARDINAL LAW ODLAZI U SAMOSTAN - TALIJANSKI TISAK

Kardinal Bernard Law, čiju je ostavku na položaj bostonskog nadbiskupa prije dva dana prihvatio Ivan Pavao II., otići će u samostan, piše u nedjelju talijanski dnevnik ´Corriere della Sera´.

S ozbirom da kardinal Law treba dolaziti na saslušanja u sklopu sudskog procesa u Bostonu protiv svećenika optuženih za pedofiliju, on se zacijelo neće skloniti u samostan koji bi bio daleko od tog američkog grada, piše talijanski list.

Na čelu bostonske nadbiskupije 71-godišnji Law bio je 18 godina te se njegovo ime spominjalo i kao jedno od kandidata za novoga papu. U tom bi slučaju bio prvi Amerikanac na Petrovoj stolici, piše list podsjećajući da su ga skandali oko svećenika pedofila, koji su zahvatili američku katoličku crkvu, a posebice bostonsku nadbiskupiju, primorali da podnese ostavku.

Uspije li se afera stišati nakon nekoliko godina, Law bi mogao biti pozvan u Vatikan obavljati neku dužnost u kuriji. ´Corriere della Sera´ piše kako je Law dobro obavljao misije u Nikaragvi, na Kubi, te u Vijetnamu i na Bliskom istoku, pa bi mogao biti pozvan u Vatikan da obavlja neku moguću posredničku zadaću.

Pročitajte više