Karlovac: Vijećnik SDP-a prešao u HSP

KARLOVAČKA organizacija HSP-a objavila je danas na konferenciji za novinare da je gradski vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) Mihovil Stanišić prešao u Hrvatsku stranku prava (HSP) i da će tako HSP ponovno imati vijećnika u Gradskom vijeću.

Naime, ta je stranka na lokalnim izborima 2001. dobila jedno mjesto u Gradskom vijeću, ali ga je izgubila prelaskom Ivana Slavetića u Hrvatsku čistu stranku prava.

Na današnjoj konferenciji za novinare vijećnik Mihovil Stanišić je rekao da je SDP napustio iz dva razloga - zbog načina vođenja karlovačkog SDP-a i zbog izbornih rezultati vladajuće koalicije u tom gradu, predvođene SDP-om. Prema njegovom mišljenju, na izborima se moglo učiniti puno više.

Saborski zastupnik HSP-a Miroslav Rožić rekao je da je Stanišić time pokazao visoki moral te da ga rukovodi domoljublje, a da je prelazak upravo u HSP samo još jedna potvrda da je HSP dosljedna i nekompromitirana stranka.

Na novinarsko pitanje hoće li sada Stanišić s drugim oporbenim vijećnicima, prvenstveno s HDZ-om, bude li njegov glas presudan, sudjelovati u rušenju koalicijske vlasti u Karlovcu, što bi dovelo do izvanrednih lokalnih izbora, Rožić je odgovorio da neće..

"Lokalni su izbori blizu i nije nam cilj stvarati dodatne troškove," rekao je Rožić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Rožić je rekao da će HSP na izbore izaći samostalno, a da je stranka otvorena svim strankama u Karlovačkoj županiji za postizborno koaliranje.

"U tome nas neće voditi politička trgovina pozicijama i foteljama, već politički i komunalni programi", istaknuo je Rožić.



Pročitajte više