Karlovačko pivo osvojilo Oskara za najbolje svijetlo pivo

KARLOVAČKO svijetlo pivo osvojilo je zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja piva "The Brewing Industry International Awards" koje se smatra "Oskarom pivarske industrije".

Karlovačko pivo odabrano je kao najbolje u kategoriji svijetlog piva s alkoholnim udjelom od 4,4 do 5,5 posto između čak 133 vrste svijetlog piva iz cijelog svijeta. Natjecanje koje je suprotstavilo brojne globalno priznate marke piva održano je u sklopu sajma "World Fair for Beverage Technology 2005" u Münchenu.

Ovo je prvi puta da je hrvatsko pivo osvojilo ovu prestižnu nagradu što dokazuje jedinstvenu, internacionalno prepoznatu kvalitetu Karlovačkog piva.

Dodjela nagrada The Brewing Industry International Awards prvi je put održana davne 1886. godine i održava se svake dvije godine u organizaciji The Brewing Technology Services Ltd iz Velike Britanije, a ovo je ujedno i prvi puta da je dodjela nagrada bila organizirana izvan Velike Britanije. U natjecanju je sudjelovalo čak 752 vrsta piva iz cijelog svijeta podijeljenih u devet kategorija prema udjelu alkohola i načinu proizvodnje.

Stručni žiri, sastavljen uglavnom od 30 "majstora" pivara, direktora proizvodnje ili menadžera kvalitete, odluku postiže isključivo konsenzusom svih članova što ovo priznanje čini još vrednijim.

Dobivena zlatna medalja "The Brewing Industry International Awards", uz zlatne medalje Monde Selection, dodatna je potvrda kvalitete i vrhunskog okusa proizvoda Karlovačke pivovare na kojoj se temelji 150-godišnje uspješno poslovanje.

 

Pročitajte više