Karlovačkoj pivovari zabranjena probna proizvodnja piva i izgradnja energane

MINISTARSTVO zaštite okoliša odlučilo je nakon inspekcijskog nadzora zabraniti Karlovačkoj pivovari izgradnju energane radova mimo građevinske dozvole, čime je zabranjena i probna proizvodnja piva koje je ministarstvo dozvolilo kako bi se testirali novi pogoni za rekuperaciju CO2, prenosi Radio Mrežnica.

"Nakon obavljenog inspekcijskog pregleda 30. travnja 2007. građevinska inspekcija naložila je obustavu građenja nove energane u Karlovačkoj pivovari. U nadzoru je utvrđeno da se radovi ne vrše u skladu s građevinskom dozvolom te je stoga zatvoreno gradilište posebnom službenom oznakom, zabranjena je daljnja gradnja i naloženo otklanjanje nepravilnosti. Zabrana se odnosi i na izvođenje funkcionalne probe kao zadnje faze građenja", izjavila je za Mrežnicu glasnogovornica tog ministarstva, Kata Gojević.

Podsjetimo, Karlovačka je pivovara testirala proizvodnju piva sa novim pogonom za rekuperaciju u razdoblju od 20. do 26. ožujka, te Ministarstvu zaštite okoliša uputila očitovanje u kojem stoji da proba "nije u potpunosti uspjela zbog rupe u balonu za spremanje CO2". Istog je dana, 28. ožujka, inspekciji dostavljena i obavijest da će se 31. ožujka nastaviti testna proizvodnja, no ona je obustavljena zbog nalaza građevinske inspekcije na izgradnji energane od dana prije.

Također, ministarstvo je danas i službeno zatvorilo laboratorij karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo ravnatelja doktora Boška Milankovića, čime mu se privremeno oduzima ovlaštenje o ispitivanju otpadnih i površinskih voda.

A.B.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više