Kaštelanin nađen izrešetan u bunaru opljačkao je trgovinu u strahu od mučitelja

Foto: Google street view

MATKO M., 20-godišnjak iz Kaštela, koji je prije dva dana pronađen izrešetan u pojilištu za stoku u mjestu Vrsine iznad Marine, na Županijskom sudu u Splitu odgovara za razbojništvo koje je počinio prije nešto više od godinu dana u trgovini Ribola u Kaštel Novom. Upao je u dućan mašući nožem, odnio je 1.362 kunu.

U strahu za život krenuo u pljačku

Zanimljivo je svakako ono što je Matko M. naveo u obrani. Djelo je priznao, no kazao je da su ga na njega natjerali mučitelji koji su se nad njim iživljavali optužujući da je ukrao motocikl Ivanu K., prijatelju ubijenog Marina Matijaša. Ispričao je kako su ga odveli u garažu i bacili na njega ribarsku mrežu. Ivan K. stavio ga je u frižider i prevrtao. Mučili su ga, udarali, u strahu za vlastiti život pristao je odraditi pljačku u trgovinu. Donijeli su mu rukavice i nož te sačekali 200 metara od dućana.

Htjeli ga spremiti u zatvor jer ne dolazi na suđenje

Interesantno, sud od svibnja prošle godine pokušava održati pripremno ročište, no bez uspjeha. Nakon tri ročišta na kojima se Matko M. nije pojavio, zatraženo je određivanje istražnog zatvora. Vrhovni sud je na kraju zaključio da za to nema potrebe. Posljednje ročište trebalo je biti održano 13. siječnja, no Matko M. se ispričao obvezama u školi. Iduće ročište zakazano je za 16. veljače.

Policija je nastavila s pregledom terena u Vrsinama. Pronašli su nekoliko čahura pa se pretpostavlja da je Matko M. izranjavan nedaleko od mjesta na kojem je pronađen. Otet je noć prije kraj kuće. U gepek su ga utrpala dvojica maskiranih. Matko M. pronađen je iduće jutro s deset što prostrijelnih, što ustrijelnih rana. Uglavnom su ga pogađali u ruke i noge, jedan metak pogodio ga je u tijelo. Policiji još nije bio spreman otkriti moguće motive napada.

Pročitajte više