KAŠTELANSKI VATROGASAC JEDNOM GESTOM ODUŠEVIO SVE "Želim da svi čuju što je napravio"

Foto: Dalmacija Danas

KAKO prenosi portal Dalmacija danas, prošlotjedni požar na istoku Splita i zapadnom dijelu Poljica za sobom je ostavio devastiranu prirodu i poljoprivredne površine, nagorene i izgorene objekte i automobile te osjećaj bespomoći kod brojnih građana za vrijeme najgoreg požara na splitskom području posljednjih desetljeća.

Ipak, požar je donio i neke lijepe priče. Tako je do portala Dalmacija danas stigla ona o događaju iz Kučina, do kojeg je došlo 17. srpnja.

Čitatelj im se javio kako bi podijelio s javnosti priču o kaštelanskom vatrogascu koji je dirnuo mještane. Naime, tog dana je katastrofalan požar s istoka prišao Kučinama, a velik dio mjesta progutala je vatra. Mještani su branili kuće, a u Kučine je pristizao sve veći broj vatrogasaca i građana koji su došli pomoći. Među njima je bio i čitatelj koji im se javio.

Vatrogasac spasio psa i molio mještane da ga čuvaju


"Došli smo u ispomoć gasiti kuće u Kučinama. Dok smo pomagali, vatrogasci DVD-a iz Kaštel Sućurca došli su napuniti kamion vodom. Upravo se tada “niotkud” pojavio pas, sav preplašen. Vjerojatno je pobjegao od vatre i došao do nas i vatrogasaca. Tada je jedan mladi vatrogasac iz DVD-a Sućurac skočio pomoći psu, počeo ga polijevati vodom i dao mu piti da ga osvježi", ispričao je.



"Kako su Kaštelani tada dobili zapovijed da idu put Splita prema Karepovcu, a mi smo ostali dežurati u Kučinama, mladi je vatrogasac suznih očiju došao do nas, moleći da ne napustimo psa i da ga čuvamo. Momak nas je toliko dirnuo jer je u cijelom onom ludilu toliko želio spasiti psa. Tako je i bilo! Pas je ostao uz nas, a nedugo zatim mještani su ga prepoznali i preuzeli. Kada smo vidjeli da je pas zbrinut, otišli smo u Žrnovnicu pomagati ljudima nakon požara", poručio je čitatelj.

Nedugo nakon objave teksta, portalu Dalmacija danas javila se vlasnica psa koja im je ispričala da nije znala da je njezin pas spašen te ih je zamolila da joj ustupe kontakt vatrogasca kako bi mu zahvalila.

 

Pročitajte više