Katamaran udario u luku na Lastovu

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

JUČER popodne katamaran je udario u luku Ubli na otoku Lastovu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nema ozlijeđenih

Nesreća se dogodila u utorak u 17 sati tijekom manevra pristajanja Jadrolinijinog brzog putničkog broda imena Jelena u luku Ubli.

U jednom trenutku vjetar je snažno udario u bočnu stranu broda, što je uzrokovalo zanošenje prema obali i udar u obalu pristaništa. Nitko od 14 putnika i članova posade nije ozlijeđen.

Službenici dubrovačke Lučke kapetanije odmah po dojavi došli su na mjesto nesreće i utvrdili oštećenje lijevog pramčanog dijela broda, takozvane bulbe u razini i iznad razine mora, ali bez prodora mora u potpalublje. Površinskim pregledom mora i morskog okoliša također nije uočeno onečišćenje.

Nakon obavljenog očevida Lučka ispostava Lastovo izdala je zabranu isplovljavanja brodu. Katamaran Jelena plovi na brzobrodskoj državnoj liniji 9604.

Katamaran udario u obalu i prije tjedan dana u Zadru

Ovo je drugi udar katamarana u obalu u zadnjih tjedan dana.

Podsjetimo, prošli tjedan katamaran se zabio u obalu u Zadru. Kapetan je shvatio da su mu komande otkazale, no odlučio je da motor ne gasi. Nekako je uspio okrenuti katamaran za 180 stupnjeva tako da ne udari u gradski most, usmjerivši ga prema izlazu iz luke, odnosno Đigi. Tamo je uspio izbjeći velike jahte na vezu tako da nikoga nije oštetio te se nasadio na rivu.

 

Pročitajte više