Katolička crkva ispovijedit će vas preko iPhonea. Za "samo" dva dolara!

KATOLIČKA crkva pronašla je novi način izbijanja novca iz džepova naivnih vjernika. Svom stadu crkveni pastiri odlučili su ponuditi mogućnost ispovjedi iz komfora vlastitog doma i to preko aplikacije koja se može kupiti u Appleovom App Storeu, te instalirati na iPhone ili iPad!

Aplikacija koja je jednostavno nazvana "Ispovijed" košta "samo" dva dolara, javlja BBC, a u opisu proizvoda stoji da se radi o "sjajnom pomagalu za svakog pokajnika". Aplikacija će korisnicima iPhonea ili iPada provesti kroz ispovijed i omogućiti im da se olakšaju priznavajući svoje grijehe - svom mobilnom telefonu ili tabletu.

Međutim, ova aplikacija, poručuju iz crkvenih redova, ne može se smatrati apsolutnom zamjenom za ispovijed kod svećenika. Dapače, samo vas on može odriješiti od vaših grijeha, ali vjernicima će, smatraju svećenici, biti lakše ukoliko na raspolaganju budu imali i aplikaciju kojoj se mogu ispovjediti svaki put kada za to osjete potrebu.

"Naša je želja potaknuti katolike da se u ispovijedanje svoje vjere upuštaju i kroz digitalnu tehnologiju", izjavio je glasnogovornik firme koja je razvila aplikaciju. Vjeruju da će u tome imati popriličan uspjeh, s obzirom da je i sam papa Benedikt XVI poručio kršćanima da prigrle digitalne komunikacije, dok god se njima koriste odgovorno.

Pročitajte više