Kazalište iz Virovitice u petak, 29. travnja s premijerom gostuje u Požegi

Predstava "Arapska noć" suvremenog njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelpfenniga u izvedbi kazališta iz Virovitice premijerno će biti izvedena na pozornici Gradskog kazališta Požega, priopćeno je danas iz kazališta Virovitica.

Kako se dodaje, tom će prigodom biti obilježena jubilarna 60. godišnjica rada toga kazališta, kao i deseta godišnjica obnove rada Gradskog kazališta Požega.

Predstavu je za tu prigodu režirao Jasmin Novljaković, koji je studij režije završio u Varšavi i desetak godina radio u Poljskoj, dok će se u naslovnim ulogama pojaviti Igor Golub, Helena Minić, Jelena Perčin, Danijel Radečić i Goran Koši.

Riječ je o drami koja se odigrava u višekatnici sa stanovima za iznajmljivanje i ispričana je kroz monologe osoba koje se u njoj pojavljuju.

"U svim svojim djelima Schimmelpfennig eksperimentira s dramskom pripovjednom tehnikom, pa je tako "Arapska noć" pripovjedna drama u pet glasova u kojoj se stapa prikazivanje i pripovijedanje, zapisao je, uz ostalo, u programskoj knjižici te predstave prevoditelj Dubravko Torjanac.

Scenografkinja predstave je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Ivan Koprivičević, a koreografkinja Jasmina Petek-Krapljan.

(Hina) pp/xsdju yaz

Pročitajte više