Kaznena prijava za malverzacije u Podravki stigla i na adresu Darka Šketa

STEČAJNI upravitelj Peveca i bivši šef uprave koprivničke Sloge Darko Šket našao se među trojicom odgovornih protiv kojih je Općinskom državnom odvjetništvu podignuta kaznena prijava zbog sumnje da su zlouporabili ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Kako prenosi Večernji list, osim protiv Šketa, prijava je podignuta i protiv tadašnjeg šefa Podravkine uprave Darka Marinca i njegova zamjenika Zdravka Šestaka.

Potonja dvojica osumnjičena su da su Šketu kao predsjedniku uprave Sloge odobrila kredit od pet milijuna kuna, no sporna je činjenica da je kredit odobren bez znanja nadzornih odbora dviju tvrtki i suprotno odredbama Zakona o trgovačkim društvima, te da se Podravka tek prošle godine na ime tog kredita upisala na Slogine nekretnine.

Sporni je kredit bio sastavni dio plana za spašavanje koprivničke tvornice obuće, koji je smislio bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Darko Šket podnošenje kaznene prijave nije želio komentirati. Izjavio je tek kako "prijava nema veze sa zdravom pameću", jer on, kako je rekao, "u svemu ne vidi nikakvu štetu".

Pročitajte više