Kaznene prijave protiv vozača i suvozača motocikla

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu jutros su privedeni vozač motocikla Jurica T. (1982.) i njegov suvozač V. B. (1957), obojica iz Splita, zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 9godišnja djevojčica Ivona Lalić kojoj u nesreći nisu pomogli, izvijestila je danas glasnogovornica splitskodalmatinske Policijske uprave Tina Disopra.

Kriminalističkom je obradom utvrđena osnovana sumnja da je Jurica T. vozeći motocikl "yamachu" u pješačkoj zoni pred osnovnom školom u Teslinoj ulici jučer oko 13,20 sati srušio djevojčicu te zajedno sa suvozačem pobjegao s mjesta nesreće. Djevojčica je s teškim ozljedama prevezena u splitsku bolnicu gdje je od posljedica ozljeda ubrzo preminula.

Jurica T. i V. B. vratili su se 15-ak minuta poslije na mjesto nesreće i nakon toga su odvedeni u policijsku postaju. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava jer nisu pomogli teško ozlijeđenoj osobi, za što je po članku 273. Kaznenog zakona predviđena novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Jurica T. kazneno je prijavljen i za izazivanje prometne nesreće s poginulom osobom, za što je po stavku 3. članka 272. KZ-a predviđena zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Pročitajte više