KB Dubrava o doktoru koji je prebio medicinsku sestru: Ne možemo ga sankcionirati

Foto: Patrik Macek/Pixsell

INDEX je od KB-a Dubrava tražio komentar nasilnog liječnika koji je kod njih na specijalizaciji, a koji je prošlog petka u Domu zdravlja u Retkovcu teško ozlijedio medicinsku sestru.

"Nastavno na Vaš upit, prije svega bismo željeli istaknuti kako smo potreseni informacijom o fizičkom nasrtaju na medicinsku djelatnicu.

Kao što je poznato, gospodi Renati Brkić je medicinska pomoć pružena u našoj ustanovi nakon čega je otpuštena na kućnu njegu.

lstičemo kako nemamo konkretnih saznanja o samom nemilom dogadaju, niti o okolnostima u kojem je do istog došlo, s obzirom da do samog dogadaja nije došlo u prostorijama Kliničke bolnice Dubrava, već u Domu zdravlja Zagreb - Istok.

S obzirom da Ante Kedžo, dr. med. nije zaposlenik KB Dubrava, već se u KB Dubrava nalazi na obavljanju dijela specijalističkog usavršavanja iz Kliničke radiologije koji u svojoj matičnoj ustanovi Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" iz Knina ne može obaviti, ne postoji pravna osnova za izricanjem radno-pravnih sankcija od strane KB Dubrava.

Prema našim saznanjima, policija je obavještena o navedenim dogadajima, izmedu ostalog i od strane KB Dubrava, a na zahtjev nadležnih tijela bit će dostavljena potrebna dokumentacija", stoji u odgovoru KB-a Dubrava koji potpisuje pomoćnik ravnatelja za pravne poslove

Brutalno napao sestru

Podsjetimo, specijalizant radiologije u KB-u Dubrava Ante Kedžo u petak je 14. listopada oko 19 sati u Retkovcu u Zagrebu brutalno napao, davio, srušio na pod i slomio ruku 55-godišnjoj medicinskoj sestri Renati Brkić.

Kako je Indexu ispričala Brkić, prvo je Kedžina supruga došla po ispričnicu za njihovog sina vrtićke dobi, no nije željela čekati da dođe na red. Potom se, pred kraj radnog vremena, vratila sa sinom, ovaj put u pratnji supruga.

Policija ga privela nakon napada i prijavila tek za remećenje javnog reda i mira, nakon Indexovog teksta ponovo je priveden

Policija je privela Kedžu nakon napada, no prijavili su ga samo za remećenje javnog reda i mira.

Nakon Indexovog teksta, kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave zagrebačke, ponovo je priveden.

"Policija je od početka upućena u događaj i provodi se kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni se nalazi u prostorijama policije i u tijeku je ispitivanje i kriminalistička obrada", rekli su za Index sinoć iz PU zagrebačke.

Iz policije kažu da bi danas trebalo biti poznato više informacija. Zasad nije poznato hoće li liječnik biti pritvoren.

Pročitajte više