KBC Zagreb: Stručna skupina analizirat će liječenje djece sa srčanim greškama

RAVNATELJ Kliničkog bolničkog centra Zagreb Josip Paladino osnovao je neovisnu stručnu skupinu koja će analizirati sve podatke vezane uz problem liječenja djece s teškim prirođenim srčanim greškama u Klinici za kardijalnu kirurgiju, priopćeno je danas iz KBC-a Zagreb.

´Večernji list´ objavio je proteklih dana nekoliko tekstova u kojima se tvrdi da je u posljednje vrijeme na Klinici za kardijalnu kirurgiju zbog nestručnih operacija na srcu od osmero operirane djece umrlo njih sedam.

U priopćenju KBC-a Zagreb ističe se kako su ´proteklih dana svjedoci niza negativnih informacija u medijima koje se odnose na rad Klinike za kardijalnu kirurgiju i Zavoda za kardiologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb, pa je Ravnateljstvo odmah zatražilo izvješća navedenih klinika´.

O svemu je obaviješteno Ministarstvo zdravstva, a izvješće o navedenim informacijama i analizu stanja u dječjoj kardiokirurgiji zatražili su predsjednik Republike Stjepan Mesić, te predsjednica saborskog Odbora za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Snježana Biga Friganović.

Ravnateljstvo KBC-a Zagreb ima obvezu provjerene i istinite podatke dostaviti svim nadležnim institucijama i hrvatskoj javnosti tek nakon detaljne znanstvene i stručne analize, stoji u priopćenju koje je potpisao pomoćnik ravnatelja za odnose s javnošću Veljko Đorđević.

Pročitajte više