Kćer austrijskog monstruma se zaljubila u svog tjelesnog čuvara

ELISABETH FRITZL, kćer austrijskog monstruma Josefa Fritzla osuđenog na doživotnu robiju zbog 24-godišnjeg zlostavljanja i silovanja vlastite kćeri, zaljubljena je u svog tjelesnog čuvara, piše austrijski list The Oesterreich.

Riječ je o stanovitom Thomasu W. o kojemu zasad nema drugih podataka osim toga da su on i Elisabeth par i navodno se Elisabeth već preselila k njemu u stan. The Oesterreich prenosi izjavu osobe bliske Elisabeth Fritzl koja je rekla da se "od početka moglo vidjeti kako se Elisabeth osjeća sigurnom kada je u njegovoj blizini". Elisabeth je čuvara dobila tijekom postupka rehabilitacije i prilagodbe novom životu.

Josef Fritzl je svoju tada 18-godišnju kćer oteo i zatočio 1984. godine kada ju je strpao u podrum obiteljske kuće u koji nitko osim njega nije smio ući. Njegova supruga Rosemarie navodno uopće nije znala da je Fritzl tijekom godina u podrumu sagradio čitavi podzemni apartman uključujući kupaonicu i improvizirane spavaće sobe u kojima nikada nije bilo danje svjetlosti.

Bolest spasila podrumsku obitelj

Suđenje Josefu Fritzlu je počelo sredinom ožujka i trajalo je svega četiri dana. Prva tri dana Fritzl se skrivao pred novinarima i u početku nije htio priznati sve točke optužnice. Nakon što je saslušao svjedočenje svoje kćeri Elisabeth potpuno se slomio i priznao krivnju po svim točkama optužnice. Posljednjeg dana suđenja više se nije skrivao te je pred kamerama saslušao presudu kojom je kažnjen doživotnom kaznom zatvora.

Fritzl je sa svojom kćerkom dobio ukupno sedmero djece od kojih je troje u jako ranoj dobi unio u kuću rekavši supruzi da se radi o djeci koju je njihova odbjegla kćer ostavila pred vratima uz poruku da se ne može brinuti za njih i neka se djed i baka pobrinu za djecu.

Od preostalo četvero djece jedno je umro nekoliko dana nakon rođenja, a troje ih je čitav svoj životni vijek do travnja prošle godine provelo u podrumu nikada ne vidjevši sunce, zvijezde i mjesec. Jedno je dijete nakon izlaska iz podruma ugledalo mjesec i pitalo "je li to Bog"?

Majka i njeno troje djece mračni podrum su napustili u travnju prošle godine nakon što je 19-godišnjoj Kerstin Fritzl naglo pozlilo te je bila ozbiljno životno ugrožena. Josef Fritzl ju je najprije sam odveo k liječnicima koji najprije nisu znali što se dogodilo da se mlada Kerstin razboljela na tako neuobičajen način.

Naime 19 godina boravka u podrumu ostavilo je na njenom tijelu posljedice kakve liječnici ranije nisu vidjeli. Zatražili su da se u bolnici pojavi Kerstinina majka Elisabeth koju je Fritzl - nakon što je pokušao to izbjeći - na kraju ipak odveo u bolnicu. Liječnicima je izgled Kerstinine majke bio jednako sumnjiv kao i izgled bolesne djevojke. Alarmirali su policiju pred kojom Fritzl više nije mogao skrivati svoju gotovo četvrt stoljeća brižno čuvanu monstruoznu tajnu.

R.I.
Foto: Bild, AFP

Pročitajte više